Новини

300х250 2020 GT enA promise of another $5000 in corporate donations has been confirmed.

Generosity and empathy took over social networks in Bulgaria on 1 December 2020.

Defying the crisis, the COVID pandemic and the physical distance we all need to comply with, on #GivingTuesday thousands of people exchanged words of kindness and donated a total of almost $142,000 for various charity causes, using the two donation platforms, BCause Foundation manages: DMSbg.com and Platformata.bg.

226 000 лева са дарени за #ЩедриятВторник и щедростта продължава

Актуализирана информация

Щедрост и съпричастност заля социалните мрежи на 1 декември 2020. Сякаш напук на кризата, на Kовид 19 пандемията и на физическата дистанция, която си наложихме, в деня на #ЩедриятВторник хиляди хора си размениха мили думи и дариха 226 489 лева за благотворителни каузи на двете дарителски платформи DMSbg.com и Платформата.bg за определените от нас две „щедри седмици“ (27 ноември – 11 декември). Още 10 000 лева са обещаните от фирми, които "осиновиха" каузи и започнаха кампании сред служителите си.

Училищните чудеса са възможни с Фондация УК

“Тази година ще има ли “Училищни чудеса”?” - такива съобщения получава Фондация УК от ученици, които са участвали в лидерската програма, която организират в общините Ябланица и Луковит.

Те са екип от доброволци и вече седма година движат инициативата “Училищни чудеса” в двете общини.

Защо там?

Доброволците от УК са били учители по програмата „Заедно в час“ в региона и знаят точно от какво имат нужда учениците там.

Да пратим слънце на децата от „Слънчевата къща“!

2020 година ни затвори в домовете ни и ни постави в ситуация да разберем какво е да не можеш да излезеш навън. Осъзнахме колко е важно това простичко действие и колко много ни липсва. На нас ни се налага временно да се лишим от тази възможност.

А сега си представете, че целият ви живот е такъв – между четири стени.

Непоносимо, нали?

Нова маркировка за един от най-обичаните маршрути във Витоша!

Във високата планина се качи! На Кумата отиди! По верния път тръгни – стълбовата маркировка следвай ти! Ще те отведе до Черни връх, където ще си пръв по здраве и сили, за дълги години!

Ще припомним един малко известен факт. През 1919 г. българският планинар Крум Новаков – Кумата прави предложение при срещите по пътеките в планините хората да се поздравяват със “Здравей”, “Здравейте”. То съществува вече един век и е любим поздрав на всички, тръгнали по нашите планини.

Подкрепете „Плетем за българските деца“

“Играчките са прекрасни, а вие сте вълшебници на доброто” - така дарителите, които купуват плетени играчки с мисия от страницата С вяра в доброто - подари надежда, описват получените красоти.

В началото на 2015 г. Мариана Гелева подема инициативата и организира жени от всички краища на България в група "Плетем за българските деца". Вече 6 години изработват безвъзмездно играчки и други изделия, които след това се продават в полза на деца и възрастни хора, нуждаещи се от скъпоструващо лечение. Парите от продажбата на техните плетени изделия отиват директно в дарителските сметки на болните.

Коледен подарък от сърце за всяко дете

Дядо Коледа би искал да направи подарък на всяко едно дете – уви, той не може да го направи без нашата помощ!

Всички деца мечтаят да получат играчка за Коледа, но техните семейства, като незаменим помощник на добрия старец, често не могат да съдействат в изпълнението на благата му мисия. Не бихме могли да променим тази действителност за всички, но бихме могли да го направим за една малка част от тях.

Телевизионните зрители познават Йоанна от участието ѝ в хитовите сериали Под прикритие" и "Братя" , а театралните – от спектаклите на Театър „София“  „Олд Сейбрук и последният страстен любовник“, „Анна Каренина“ и  „Скачай!“. Йоанна се е снимала и във филма „Лов на дребни хищници“.

Страница 1 от 4

Проект на Фондация BCause © 2015-2020 Всички права запазени. Уеб агенция Кая Про ООД

Search